Skip to main content

Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-11)

Melanjutkan Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 bagian 10 (soal nomor 101-110), bagian ke-11 tulisan ini berisikan materi tentang Narrative text (descriptive, and news item text), passive voice dan competency test.Halo adik adik semuanya, yang sedang mencari Soal Latihan, Nah kebetulan kakak ingin berbagi soal tersebut kepada adik adik, soal ini kakak susun soal yang mana sudah termasuk dengan soal Pilihan ganda dan soal Essay, Setiap soal sudah kakak sertakan dengan kunci jawabannya. Sehingga bisa dijadikan sebagai bahan refrensi adik adik. Tetap semangat dan selalu berusaha yaa..

Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2

Bagi sahabat dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal Latihan , adik adik bisa belajar materi ini di sini dalam bentuk latihan soal. Berikut ini adalah rincian Soal Latihan. SELAMAT BELAJAR YAA...

Berikut kami memberikan Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2

PETUNJUK UMUM

1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

Berikut ini, soal PG Bahasa Inggris beserta jawaban untuk SMA/MA dimulai dari soal nomor 111-120.

Choose the best answer by crossing a, b, c, d, or e!

111. We play volleyball. The passive voice of the sentence is....
a. Volleyball is playing by us
b. Volleyball is played by me
c. Volleyball is played us
d. Volleyball are played by us
e. Volleyball is played by us
Jawaban: e

Questions 2-5 refer to the following text!

I have a close Freind. She is beautiful, attractive, and trendy. She always want to be a trend setter of the day. She always pays much attention on her appearance. Rencently, she bought a new boots from Blowfish shoes production.The shoes really suit her.

Her new Blowfish women shoes are wonderful. When she walks with the shoes, all of her freinds, including me will watch and admire her that she has the most suitable shoes for her physical appearance. The style, bright color, and the brand represent her as a smart woman of the day. She really has a perfect appearance.

She really likes the shoes. She said that the products covered all genders. The blowfish men’s shoes are as elegant as the women’s shoes. The products provide various choice from ballet, casual, until athletic shoes. Those shoes designed in atractive way. The products are international trader mark and become the hottest trend.

112. The text above is an example of .... text
a. narrative
b. descriptive
c. fable
d. argument
e. news item
Jawaban: b
Pembahasan: teks “My Freind’s New Shoes” adalah contoh teks descriptive

113. The text above describes about....
a. shoes
b. friend
c. new stylist
d. products
e. designer
Jawaban: a

114. According to structure of descriptive text. Identification is on the .... paragraph.
a. first
b. second
c. third
d. fourth
e. fifth
Jawaban: a

115. The description is on the .... paragraph
a. first
b. second
c. third
d. fourth
e. fifth
Jawaban: b

116. Tom : “Come at 8!”
Tom told me .....
a. don’t be late
b. come 8 o’clock
c. to come at 8
d. come in
e. to join at 8
Jawaban: c

117. Anna : “Open the window!”
Anna told me....
a. don’t open the window
b. to close the window
c. open the window
d. to open the window
e. open the window, please
Jawaban: d

118. Mandy: “Can I help you?”
Mandy wanted to know....
a. If I help her
b. if she could help me
c. if you can help me
d. if I know her
e. if I can help you
Jawaban: b

119. Oliver taught the children. The passive voice of the sentence is ....
a. The child was taught by Oliver
b. The Children were taught by Oliver
c. The children thinking by Oliver
d. The child was thinking by Oliver
e. I taught a child by Oliver
Jawaban: b

120. Victoria rode the brown horse. The passive voice of the sentences is ....
a. The brown horse was rode
b. The brown had ridden
c. Victoria ridden the brown one
d. I was ride a horse
e. The brown horse was ridden by Victoria.
Jawaban: e

Lanjut ke soal nomor 121-130 => contoh soal PG Bahasa Inggris beserta jawaban kelas 10 semester 2 bagian ke-12
Mungkin Anda Suka
Buka Komentar
Tutup Komentar