Skip to main content

Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semeter 2 (Part-3)

Soal Uji Kompetensi tulisan ini, merupakan lanjutan Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 bagian kedua (soal nomor 16-30). Essay bagian ketiga berisikan materi tentang: Annoucement, advertisement, and invitation, simple future tense dan relative clause. Halo adik adik semuanya, yang sedang mencari Soal Latihan, Nah kebetulan kakak ingin berbagi soal tersebut kepada adik adik, soal ini kakak susun soal yang mana sudah termasuk dengan soal Pilihan ganda dan soal Essay, Setiap soal sudah kakak sertakan dengan kunci jawabannya. Sehingga bisa dijadikan sebagai bahan refrensi adik adik. Tetap semangat dan selalu berusaha yaa..

Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semeter 2

Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semeter 2 - Bagi sahabat dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal Latihan , adik adik bisa belajar materi ini di sini dalam bentuk latihan soal. Berikut ini adalah rincian Soal Latihan. SELAMAT BELAJAR YAA...

Berikut kami memberikan Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semeter 2

PETUNJUK UMUM

1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

Materi ini sama dengan bentuk soal Pilihan Ganda yang telah ditulis sebelumnya, yaitu:

1#. Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-5)
2#. Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-6)

Berikut di bawah ini, soal essay bahasa Inggris beserta jawaban, dimulai dari soal nomor 31 sampai dengan 45.

Image by: pixabay.com


Fill in the blanks below with the right answer!

31. Akram : “Would you be free for dinner anytime next week?”
Naomi : “Oh, thank you very much.”
The dialogue tells about... be careful
Jawaban: invitation

32. Don’t worry, I .... be careful
Jawaban: will

33. Laura .... be the best singer.
Jawaban: is going to

34. “We are “T-most”, the famous t-shirt shop center in Jakarta and have many branches in Indonesia.”
“We provide export quality t-shirts.”
“Get discount up to 50%. Don’t miss it until the end of March 2010.”
The text above tells about ....
Jawaban:  am going to

35. Alexander Graham Bell was a man ....invented the telephone
Jawaban: who

36. Ari : “Would you accompany me to see the art exhibition tonight?”
Ina : “I’m sorry but I have to accompany my mother to see the dentist.
Jawaban: ivitation

37. Michelle.... begin medical school next year
Jawaban: is going to

38. Some people .... were arrested have now been released
Jawaban: who

39. Where .... we...meet each other tonight?
Jawaban: are/going to

40. A bus .... goes to the airport runs every half an hour
Jawban: that


 Answer the following questions!

41. Change the memo into direct announcement!
On behalf of the government, city major invites you as a guest in the Independence Day Fair Opening Ceremony

Date    : Saturday, August 7th, 2010
Time    : 3 p.m.
Place : Outside Stadium

Since place and time are limited, so your attendance will be appreciated.

Thank you for attention

City Major,
Drs. Anwar Sanusi
“___________________________________________________”
“___________________________________________________”

Jawaban:

On behalf  of the government, you are invited by city major as a guest in the Indepence Day Fair Ceremony
Date: Saturday, August 7th 2010
Time: 3p.m.
Place: outside stadium
Since place and time are limited, your attendance will be appreciated

Thank you for attention


City Major
Drs. Anwar Sanusi

42. Combine the sentences into one sentence using “who/that/which”!
a. A man answered the phone. He told me you were away
b. A building was destroyed in the fire. It has now been rebuilt.
Jawaban:
a. A man who answered the phone told me that you were away
b. The picture that she was looking at was beautiful

43. Make two senteces using simple future tense!
a.
b.
Jawaban:
a. I will be there soon
b. You will see that dragon flying in the sky

44. Make an advertisement about a brand new product and promote it in front of your class!
Jawaban:
Advertisement
SALE! Blackberry mobile phone Q10 black 100% intact and complete. Still new, official math price Scm 4,3 million. Preferably COD’s location in Sedayu Bantul Yogyakarta. Serious interest please contact us, phone; 0813xxxxxxxx

45. Find an announcement on a newspaper and tell it to your freinds directly in front of your class!
Jawaban:

Forthcoming Marriage

MR B.T. CUMBERBATCH AND MISS S.I. HUNTER
The engagement is announced between Benedict, son of Wanda and Timothy Cumberbatch of London, and Sophie, daughter of Katharine Hunter of Edinburgh and Charles Hunter of London.
 Lanjut ke soal nomor 46-60 => Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-4)
Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar
Tutup Komentar